Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija

Vins

 

Vesna

Ivona

Nevena

Saša

Veoma smo voleli odlazak na Kosmaj u porodičnu kuću, i sve slobodne dane provodili smo tamo. Iz ljubavi prema vremenu sa porodicom provedenom u prirodi, 2015. godine na delu naše zemlje posadili smo prvi voćnjak.

 

Naša zemlja koja je u porodičnom nasledstvu nekoliko vekova pretvorena je u porodičnu i poslovnu oazu u selu Slatina koje pripada beogradskoj opštini Sopot. Sada se već dve hiljade sadnica šljive nalazi na ruži kosmajskih vetrova. Deo podnožja Kosmaja na kome leži čitava naša priča nekada je bio prostor na kome su se odigravale bitke u kojima su naši preci učestvovali. S’obzirom da pravimo rakiju od suvih šljiva, veoma je bitno da nam plod bude sočan i sladak. Kada smo zasadili voćnjak nismo znali da će otići u ovom smeru, no ispalo je odlično.

 

Sorta koju smo zasadili vrlo je pogodna za sušenje i preradu, a dokazala je i da zadržava svoje arome i u alkoholu.  Sve što podrazumeva proizvodnju jedinstvene rakije od suvih šljiva radimo porodično. Koristimo sve agrotehničke mere, bez upotrebe totalnih herbicida tj. travu i korov uklanjamo isključivo mehaničkim putem.

 

Većina proizvođača rakije od suvih šljiva se opredeljuje za proces maceracije, a mi smo istrajali u tradicionalnom načinu proizvodnje rakije - destilaciji. Ovaj odabir rezultirao je retkim proizvodom jedinstvenog ukusa.

 

Destilat koji dobijamo zadržava bogate note suve šljive, čuvajući njene kvalitete.

Filteri
Sortiraj
Vins Suva Šljiva 0,7

Šljive iz ličnih zasada. Mala proizvodnja. Posvećenost. Pažljivo sortirani plodovi.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code