Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Ambalaža
Cena
 RSD
 RSD

Komuna

 
 

Vinarija Komuna, grupa ljudi koja se iskreno divi prirodi i njenim darovima. Svakog dana čvrsto stoje na plodnoj zemlji obasjanoj suncem i vredno rade na najraskošnijem od svih plodova prirode -pitkom, ukusnom i prefinjenom vinu.

Njihovi vinogradi se nalaze u ataru sela Rivica, a vinarija na obali Borkovačkog jezera, na južnim padinama Fruške gore. U skrivenoj prirodi, 20 hektara vinograda uživa u idealnom skladu sunčevih zraka i umerenih fruškogorskih vetrova. Priroda je tako htela da imaju svega taman koliko treba.

 

Njihovo imanje čine kuća, kafanica, vinski podrum i vodenica, i o svakom od njih se pričaju priče duže od dva veka. U njihovom domaćinstvu se na svakom koraku prepliću ljudsko umeće i darovi prirode. Zato ne treba da vas čudi što u jednom trenutku možete da naletite na razigrane guske i patke, a već u drugom na jedinu vodenicu u Vojvodini koja je izgrađena jos 1763. godine.

 

Kao što poštuju prirodu isto tako neguju i tradiciju. U njihovoj kafanici u autentičnom sremskom ambijentu od pre više vekova uz ognjište možete da uživate u pravim starinskim jelima, koja su nastala od sastojaka sa njihovog imanja. Na obroncima Fruške gore, na potezu između Iriga i Vrdnika, na 230 - 240 metara nadmorske visine raste njihov vinograd. Od njega sve kreće i u njemu sve počinje. U vinogradu neguju posebno odabrane sorte: Chardonnay, Muscat Petit Grain, Viognier, rajnski rizling i Gewurytraimner od belih, a Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon od crnih sorti.

 

Posebno su ponosni na sedam hektara vinograda pod sortom Chardonnay, koji je u svojoj jedanaestoj godini sada u punoj zrelosti. Njihov vinograd ne čine samo rodni čokoti puni grožđa. Vinograd je i cvrkut fruškogorskih ptica, njihov let i njihova snaga. Njihove svračke, fazane, crvonorepke, drozdove i sove, slave ponosno na svakoj flaši, jer niko ne zna našu Frušku goru kao oni. Niko ne opisuje bolje Komuna vino od ptica iz vinograda.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code