Vinarije
Autorska prava; 2019. Sva prava zadržana

Gorski sir

 

IZ JAZAKA SA FRUŠKE GORE...

 

Sve je počelo 2008. godine sa našom prvom kozom i željom da se posvetimo zdravom načinu života i ishrane. Koza, kao divna čista životinja savršeno se uklopila u ambijent zelenih padina Fruške gore i izvorske Jazak vode. Sa velikim entuzijazmom i željom, došli smo na ideju da odličan sir koji smo napravili za sebe podelimo sa drugima. U selu Jazak na Fruškoj gori napravili smo mini mlekaru sa ciljem da proizvodimo vrhunski kozji sir, od čistog kozjeg mleka. Sireve proizvodimo po tradicionalnoj recepturi jer želimo da, pored odličnog ukusa, sačuvamo recepture naših lokalnih sireva. Mlekara je uradjena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za kvalitet sira. Kao potvrdu za našu posvećenost kvalitetu, sertifikovali smo se za najviši svetski standard u oblasti bezbednosti proizvodnje hrane ISO 22000.

Naš cilj je da savršenim higijenskim uslovima i kontinuiranim praćenjem mleka i sira obezbedimo maksimalan kvalitet našeg sira. Nismo podlegli iskušenjima da na jednostavan način proizvedemo sir: ne dodajemo kravlje mleko, ne koristimo boje ili konzervanse. Naš sir je od 100% kozjeg mleka. Dolazno mleko se prerađuje što je brze moguće. Sveži sirevi su za nekoliko dana spremni za isporuku a ostali sirevi odlaze na zrenje čija dužina zavisi od vrste sira.
 
Sireve isporučujemo nekoliko puta nedeljno, tako da na vašu trpezu dolaze izuzetno sveži sirevi. Kuvari najboljih restorana u Beogradu i Novom Sadu su dali visoku ocenu našem siru i mi smo ponosni da je naš trud dao rezultat. Mi smo “mala” mlekara, što je naša prednost, jer možemo lako da se prilagodimo potrebama i specijalnim zahtevima naših kupaca što se tiče ukusa naših sireva.
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code