Vinarije
Autorska prava; 2019. Sva prava zadržana
Filtriraj Bikicki
Resetuj filter
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija

Bikicki

 

 

Iskazati snagu našeg podneblja sa što manjim uticajima na prirodne procese. Uz svo znanje i ogroman trud koji ulažemo, suština Bikicki vina jeste u jedinstvenom teroaru na koji utiču zemlja, sunce, vetar, vazduh i sve ono što prati proces rasta i sazrevanja našeg grožđa na padinama Fruške gore. Zbog te jedinstvene magije prirode, koja se baš tu u srpskoj meki vina dešava, pravljenje vina s minimumom intervencije, koje mnogi određuju kao hrabrost, za nas je jedini pravi izbor.
Proces u podrumu podrazumeva produženu maceraciju belog grožđa (za oranž vina), fermentaciju isključivo na prirodnim kvascima, sa minimalnom količnom dodatih sulfita.

 

Većina vina u podrumu odležava u raznim drvenim buradima, a odnedavno se nijedno vino ne filtrira. Ovakav proces proizvodnje vina naziva se low intervention. Na vinskom jeziku koji razume ceo svet, Bikicki vina bi se mogla opisati ovako:

- Minimum intervencije
- Maksimum kvaliteta
- Vrhunski ukus

 

I nameravamo da budemo još bolji. Pod tim „mi” podrazumevam vinskog znalca, tehnologa Oskara Maurera, posvećenu vinogradarku Jelenu Burmudžiju i sve one koji brinu o našim vinogradima, grožđu i vinima u podrumu, ali i o daljem životu naših etiketa na tržištu. Ne izostavljam ni širu porodicu Bikicki, posebno svog oca i strica, zahvaljujući kojima sam prvi put zakoračio u vinograd i počeo da se bavim vinskim poslom. Ali ni užu porodicu Bikicki, iz koje je potekla inspiracija za jedinstvena vina poput slatkog traminca Makana i rozea od crnog pinoa Nadia, koja nose imena moje žene i ćerke, te crvenog vina Pinotte po našem krznenom članu porodice, i penušavca Victor, našeg najnovijeg člana porodice, koje čeka leto 2020. da izadje na tržište.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code