Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Jeremić

 

 

Vinarija Jeremić se nalazi u Smederevu-Jugovu, 40 km od Beograda. Registrovana je 2010. godine kao poslovna jedinica u firmi “EKO mineral d.o.o.“ vlasništva porodice Jeremić iz Smedereva. Nekada kućno spravljanje vina za potrebe porodice i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom, koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja.

Vino i loza verodostojno predstavljaju vrednost nekog podneblja, naroda i stvaralačkog duha u njemu. Loza poštuje uloženi rad i nekom posebnom pravdom poput ravnoteže, uzvaraća proizvodom pripadajućeg kvaliteta. Kroz negovanje vinograda stvara se posebna veza izmedju čoveka i loze, a posle samo maksimalnog požrtvovanja kroz određeno iskustvo može se stvoriti međusobno simultana komunikacija.

Takva komunikacija stvara kod ljudi jedno posebno čulo za koje smo retko svesni da postoji, razvija ga kroz negovanje vina sve do momenta kada se ono pretvori u finalni proizvod. Tada vino svoje zadovoljstvo i specifičnost iz razvoja prenosi na užitak konzumenata i priča svoju istoriju.

Ceo taj proces traje dugo, iziskuje veliko požrtvovanje u svakom pogledu, ali stvara jednu kreativnu sposobnost koja se ne moze porediti sa svakodnevnim zadovoljstvima. Postaje umetnički dar koji nastaje iz obaveza folklornog nasleđa i koji se celog zivota razvija i nadograđuje.

Zbog toga svako vino liči na svog proizvođača, predstavlja njegovu duhovnu i kreativnu vrednost i odaje ga sa svim vrlinama i manama.

 

Smederevsko vinogorje na Jugovu pokriva brdovite talase na obodima Dunava i bogatom vegetacijom oživljava nekadašnju obalu Panonskog mora. Brdsko zemljište iznad peskovitih slojeva i konstantni povetarac uz svežinu Dunava , čine idealne uslove za razvoj vinove loze. Zimi čokoti ne smrzavaju , a leti imaju dvostruku svetlost, kako od sunca direktno, tako i od Dunava koji se nakon podneva pretvara u sunčevo ogledalo. Na Jugovu grožđe ranije sazreva i može imati jedan do dva procenta šećera više nego u drugim predelima. Na takav poklon prirode niko nije ostao ravnodušan, pa je još u III veku rimski imperator Probus podigao prve zasade loze u ovom delu Evrope. I danas se mogu naći ostaci tadašnjih kultura sa ovih prostora u vidu metalnih novčića, zlatnika ili srebrenjaka, keramičkih posuda i sl.

Naši zasadi se prostiru na površini od 12 h orijentisani severozapadno na 200 m nadmorske visine. Idealna pozicija sa dalekim vidikovcem daje posebnu draž ovim vinogradima koji iz godine u godinu, sa razvojem svog korenovog sistema daju sve bolje rezultate. Osnovne sorte čine: Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tamjanika i Smederevka.

Filteri
Sortiraj
Jeremić Sonata Sauvignon Blanc 0,75

Verodostojni predstavnik visokog potencijala sorte Sauvignon Blanc. U strogim formama prirodnih prav

Jeremić Kanon Cabernet Merlot 0,75

Dobijeno kupažom sorti Merlot i Cabernet Sauvignon. Individualne vrednosti grožđanih sokova se međus

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code