Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Pešić

Trudiću se da stečeno poverenje nikada ne izigram

 

"Vino smo mogli da popijemo po jedan gutljaj kao deca, samo uoči Nikoljdana, kada se po našem starom i dobrom običaju, slava podizala i dočekivala uoči slave. Za tu priliku gosti su bili pozivani po spisku koji sam dobijao od mog dede Trajka, a onda išao od kuće do kuće, sa kapom ili kačketom na glavi, koji sam skidao pred pozivanim, iskazujući poštovanje, rečima, „Zapovedajte na slavu kod Trajka Pešića“.

 

Deda Trajko, baba Vanka, pozvani gosti i stariji ukućani su pojali i gospodali, a mi deca jedva čekali da deda otpočne zdravice, kada bi  zdravio svima  redom sa čašom crnog vina u ruci, izgovarajući svakome ime, rečima „Zdrav se!“, a zdravljeni otpozdravljao „Zdravo bio!“. Prekrstivši se, zdravljeni bi otpio  gutljaj vina i vratio dedi čašu. Koliko je ko otpio toliko bi deda dosuo i tako redom, do poslednjeg.

 

A mi deca poslednji, nikada da dočekamo naš red.

 

Samo ono što je dovoljno dobro za mene, može u bocu i za druge. Što ja ne mogu da popijem, ne nudim ni drugima. Sva vina su čista sortna, mnoga od njih veoma retka, i za takav pristup sam se opredelio da bi istinski vinoljupci lakše prepoznali sortne karakteristike vina, a ujedno i da oni koji za to nisu imali prilike sada upoznaju odlike sortnih vina."

 

Sigurni su da oni koji su probali neko od vina Pešić dele stav da su neobična i da imaju idealan spoj kvaliteta i cene. Vina Pešić su za svaku životnu priliku i svaku trpezu. Ne treba Vam poseban povod da svakog dana popijete jednu čašu za srce, a drugu za dušu. Pri tome, nikada se nećete postideti ni pred kime kada ih iznesete na sto.

 

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code