Ideja za Akademsku rakiju nastala je sasvim slučajno 2015. godine, kada su odlučili da nakon dužeg vremena teoretisanja, degustiranja i prikupljanja znanja o procesima proizvodnje rakije, ipak ispeku tu savršenu dunju o kojoj su toliko maštali. Prešli su sa reči, na dela.
To vatreno krštenje se pokazalo veoma uspešnim. Rakija se popila brzo, a ko god da je imao priliku da je proba, tražio je još. Tako su iz godine u godinu, polako, povećavali kapacitete. Rastom i prakticnog znanja o procesima fermentacije i destilacije, odvažili su se da probaju i sa drugim voćem.
I tako se hobi koji smo radili sa uživanjem, pretvorio u posao koji radimo s ljubavlju.
Sam naziv Akademska, malo specifičan, nastao je u šali i zadržao se do danas. Prve godine su za “mobu” okupili prijatelje da im pomognu. Među njima bilo je diplomiranih, masterovaca, onih koji su odustali od studija, pa i po koji doktor nauka. Budući da njihovo prijateljstvo traje od studentskih dana, odlučili su da je nazovu Akademska rakija.