Podrum Vukojević je osnovan 2013 godine, dok porodična tradicija proizvodnje rakije traje još od davne 1895 godine kada se čukundeda Vukoje, privučen prirodnim lepotama i bogatstvima kraja, doselio na kopaoničko podbrdje. U podrumu stalno odležava oko 10.000 litara vrhunske rakije.
Voćnjaci se nalaze na istočnim padinama Kopaonika, na nadmorskoj visini od 300m do 800m. Pogodna klima i kvalitetno zemljište doprinose da proizvedeno voće bude izuzetnog kvaliteta. Plodovi su brani ručno kada su u svom najzrelijem stadijumu, isključivo sa porodičnih plantaža porodice Vukojević.
S velikom bioraznolikošću na površini od 5 ha, naše imanje je jedinstvena oaza, sa svih strana okružena šumom u kojoj se ne koriste mineralna đubriva ni pesticidi. Vekovima se u porodičnom Podrumu Vukojević, zahvaljujući veštini, znanju i posvećenosti, proizvodi vrhunska rakija jedinstvenog ukusa u kojoj se uživa svim čulima.
Da bi šljivovica dobila svoju karakterističnu žutu boju obavezno se čuva i neguje u drvenim buradima od hrastovine. Srpski hrast kroti rakiju naglašavajući arome oraha, badema i vanilije, stvara ugodni slatkast ukus, a istovremeno i blage naknadne arome.
Živeli!