Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Dremina

 

 

Davne 1872. godine rođen je Đorđe Miladinović, sada već poznati „Deda Đorđe“. Svojevremeno priznati drenovački vinogradar koji je pod svojim veštim rukama držao 4,5 hektara vinograda i bio naširoko poznat po kvalitetnom vinu i dobroj rakiji.

 

Na čast i ponos cele porodice Miladinović Deda Đorđe je preživeo Albansku golgotu i ponosno poneo Albansku spomenicu.

 

Vremenom i generacijama, vinogradi su se smanjivali i gubili ali porodična tradicija, sećanje i poštovanje predaka kao i njegovi spisi i recepti za proizvodnju omiljenog nam pića opstajali su sa kolena na koleno i dočekali dan današnji kada krase duhom prošlosti svaku kap pića koja potekne sa porodičnog imanja.

Inspirisan svojom porodičnom istorijom, nekih 149 godina kasnije, 2010. godine čukun unuk Đorđa, Predrag Miladinović, dobija želju da obnovi staru porodičnu tradiciju i udahne život porodičnom imanju osnujući vinariju i destileriju pod nazivom „DREMINA“.

 

Sam naziv podruma inspirisan je porodicom, na kojoj se i temelji cela naša priča te je izveden iz naziva našeg sela Drenovac sa početnim slovima imena dece vlasnika, Minje i Nađe. Dok je sam brend pod kojim nas svi prepoznaju, u čast i zahvalnost našem pretku nazvan „Deda Đorđe“.

 

Ideja je bila da se proizvodi po starim receptima vrhunsko vino i rakija koja bi se ispijala u krugu porodice i prijatelja. Tako je i počelo, a onda je usledila stalna tražnja za bocom više. Tako da smo, pomalo nesvesno ušli u adaptaciju imanja, povećanje kapaciteta i osavreminjavanje tehnologije proizvodnje, pazeći da zadržimo svoje porodično nasleđe i poverenu nam umetnost pravljenja vina i rakija, a opet stalno radeći na poboljšanju kvaliteta i oplemenjivanju naših pića.

Dremina danas predstavlja savremeno seosko domacinstvo obavijeno u ruho tradicije i istorije. Pa tako u objektima od kojih najstariji datiraju još iz 1920. godine, sa minimalnim promenama prilikom restauracije i adaptacije odvija se proces pun ljubavi i pažnje, proces proizvodnje naših rakija i vina.

 

Leva strana imanja namenjena je kreiranju rakija koje nikoga do dana današnjeg nisu ostavile ravnodušnim. Vodeći računa od samog izvora, odnosno voćnjaka gde pored naših zasada, godinama sarađujemo i sa proverenim gazdinstvima, sada već našim prijateljima od kojih dobijamo najbolje konzumno voće, preko tehnologije i tehnike pri čijem odabiru je kvalitet bio na prvom i jedinom mestu do inox sudova i hrastovih barik buradi, između je samo puno ljubavi, posvećenosti i iskustva cele porodice i zaposlenih koji su vremenom postali deo iste.

 

Ne desnoj strani imanja odvija se umetnost pravljenja najfinijih vina. Delom sa porodičnih vinograda, a ostatak sa Levačkih vinograda, koji su u našem dugogodišnjem zakupu i kooperaciji, stiže nam grožđe vrhunskog kvaliteta kojim počinje put naših vina. U kombinaciji tradicionalnih i najmodernijih alata, opreme i tehnike, u potpuno kontrolisanim uslovima, vodeći računa o svakom detalju proizvodnog procesa nastaju vina kojima se ponosimo i dičimo. Pa tako svaku našu bocu čini puno neprospavanih noći u kojima smo uložili svu našu ljubav, trud i znanje kako bi dobili vino kakvo danas imamo.

 

Gde je vrhunska rakija i vino uz prave ljude tu je i najlepše vreme za druženje i uživanje u krugu porodice i prijatelja. Pa tako ranijih godina prevashodno za naše potrebe a onda vremenom proširenjem i adaptacijom kreirali smo idealan prostor za ovu svrhu. Iznad vinskog podruma nalazi se mala degustaciona sala, u čijem nastavku je sala za proslave i veselja, dok na imanju imamo i autentičnu kuću iz 1920. godine sa odžakom namenjenu za intimnija druženja manjeg broja ljudi.

Filteri
Sortiraj
Deda Djorđe Prepečenica 0,7

Kupažom najboljih konzumnih šljiva sorte Rodne, Lepotice i Stare Ranke, pečemo, prepečemo a p

Deda Djorđe Kajsija 0,7

Uz puno rada, truda i znanja sticanog generacijama od najboljih starih domaćih sorti kajsija, pečemo

Dremina Cornus VSOP 0,7

U Francuskoj konjak, na balkanu vinjak a nakon prve čašice naše rakije od vina ostaje

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code