Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Simić

 

Po staroj recepturi

 

Porodična vinarija Simić, poznata je po proizvodnji voćnih vina. Sa ciljem da sačuvaju visok nivo kvaliteta i dalje se drže recepture svoga dede Miće koji je godinama spravljao ove napitke ali za radost samo u okviru porodice. Napokon 2012. godine, prolazeći tik pored manstira Drenča, ova vina izlaze na svetlo dana i kreću u pohod Srpskim drumovima.

 

Razlog zbog čega su počeli poizvodnju vina od jagodičastog voća, Miško Simić navodi njihovo blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Naime to voće sadrži vitamin C, bioflavoin, čitav rudnik minerala, celulozna vlakna i veliki broj prirodnih materija, koje se uspešno bore sa „slobodnim radikalima“, nastalim kao posledica stresa i hrane pune aditiva, a čije su pojave uzrok mnogih bolesti.

 

Paleta proizvoda obuhvata vina od kupine, maline, jagode, višnje i borovnice, sva vina su dar prirode obogaćena medom, to ih čini jedinstvenim u svetu. Potvrda kvaliteta stigla je u vidu brojnih priznanja sa sajmova. Kako se prave naša voćna vina: Odabrani plodovi, zdravi i fiziološke zrelosti, muljaju se i dobijamo kljuk, nakon previranja vino se otače i presuje pulpa. Nakon izdvajanja vina dodaje se određeni procenat meda, vino se više puta pretače i bistri, nakon bistrenja i smirivanja vina vrši se korekcija vina i zatim se vino razliva u originalnu staklenu ambalažu.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code