Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Milojević

 

 

U delu opštine Lazarevac, u selu Zeoke gde se pitoma Kolubara susreće sa brdovitom Šumadijom nalazi se podrum Milojević. Padine zeočkih brda čuvaju viševekovnu tradiciju vinogradarstva ovog kraja.

 

Porodica Milojević, se prema pisanim podacima Arhiva Srbije, vinogradarstvom bavi od 1863. godine kada je posedovala tri motike vinograda (jedna motika je posedovala površinu koju jedan kopač za dan okopa). Tradicija uzgajanja groždja, kalemljenja sadnica i proizvodnje vina su se od tada prenosila sa kolena na koleno do danas. Brigu o očuvanju istorisjkog značaja vinogradarstva-Lazarevca, podrum „Milojević“ deli sa članovima udruženja „Zeočki vinogradi“ i svim istinskim ljubiteljima vina.

 

Danas podrum Milojević poseduje gotovo tri hektara vinograda u kome su zastupljene stone sorte Muskat Hamburg, Muskat Italija, Afuz ali i Cardina , kao i vinske sorte Vranac, Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Smederevka. Na tradicionalan način se od probranog grožđa pripremaju i proizvode ova vina.

 

Iskustvo stečeno vekovima, duh prošlosti i ljubav prema vinogradarstvu pretočena su u njihova vina: "Putnik, Vidik i Lenu.

Turistički deo predstavlja degustaciona sala u kojoj će Vas njihov domaćin dočekati pričom o proizvodnji vina i tradiciji zeočkih vinograda. Mala degustaciona sala sa 40-tak mesta je urađena u etno stilu sa kombinacijom cigle i drveta.

Tu se mogu organizovati razne degustacije njihovih vina sa pratećim gurmanskim specijalitetima koji su pripremljeni kod njih, kao što su hleb iz furune, kajmak, pršute, razne vrste mesa, sireva i dr.

Filteri
Sortiraj
Milojević Lana Chardonnay 0,75

Odlikuje ga zlatno žuta boja i svežina. Lana je suvo vino proizvedeno iz sopstvenog vinograda. Na uk

Milojević Putnik Cabernet/Vranac 0,75

Ovo creveno vino je kupaža Kaberne 70% i Vranac 30%. Proizvedeno je na tradicionalni način, finog ba

Milojević Vidik Cabernet Sauvignon 0,75

Ovo vino je proizvedeno na tradicionalan način sa odležavanjem u hrastovom buretu, oplmenjeno je div

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code