Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Kovačević

 

 

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Preuzevši vinariju od svog oca Miroslav Kovačević kao treća generacija vinara počinje da stvara vrhunska vina.
Tokom godina, nastojali smo da našu vinariju i naše podrume stalno dopunjavamo novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim buradima, ne samo radi pouzdanog kvaliteta ili novih eksperimenta, već i zato što želimo da našim idejama i našim vinima stalno dodajemo novu širinu i nove mogućnosti. Naša vizija je stalno traganje za najboljim vinima I ono nikada ne prestaje. To traganje je učinilo da se okrenemo proizvodnji vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko hiljada godina unazad. Korak dalje jeste čuvanje tradicije I vraćanje prirodi te smo se posvetili i organskoj proizvodnji. Kako u vinogradarstvu i vinarstvu nema zaustavljanja već polako koračamo u budućnost, istražujući biodinamičko vinogradarstvo.

 

U želji da unapredi vinsku kulturu i puteve vina, Miroslav Kovačević 2013 godine preuzima stari iriški podrum “Podrum 1930”.

Ovo grandiozno zdanje jedinstvene ambijentalne celine veoma je važno za varošicu Irig kako zbog same istorije tako i zbog očuvanja i gajenja vinske kulture ovog podneblja. Podrum je osnovan davne 1930 godine od strane vinogradarskih porodica iz Iriga i uspešno je poslovao do 1995. godine kada je usled ekonomske krize i opšteg stanja u našoj državi prestao sa radom. 2013. godine Miroslav Kovačević je otkupio podrum, vratio mu stari sjaj i oživeo proizvodnju vina. Negujući vina čuvamo ujedno i tradiciju starih vinogradarskih porodica i započinjemo stazu našeg vinskog puta. Barik sala, podrumske prostorije sa amforama i arhive ispunjene vinima upotpunjuju doživljaj ovog starog grandioznog podruma iz vremena Kraljevine Jugoslavije.

Filteri
Sortiraj
Kovačević Alma bela Rakija 0,7l

Rakija Alma proizvodi se po staroj metodi izrade prepečenice u tradicionalnim bakarnim kazanima, des

Kovačević Alma Žuta Rakija 0,5l

Rakija Alma stvarana je po ugledu na italijansku grappu. Alma znači blagorodna – hraniteljka.

Kovačević Dunja Bela Rakija 0,7l

Voćna rakija Dunja proizvodi se po staroj metodi izrade prepečenice u tradicionalnim bakarnim kazani

Kovačević Dunja Žuta Rakija 0,7l

Voćna rakija Dunja proizvodi se po staroj metodi izrade prepečenice u tradicionalnim bakarnim kazani

Kovačević Kajsija Rakija 0,7l

Voćna rakija Kajsija, dobija se po staroj metodi izrade prepečenice u tradicionalnim bakarnim kazani

Kovačević Viljamovka Rakija 0,7l

Voćna rakija Vilijamovka, dobijena od istoimene sorte kruške Williams, proizvodi se po staroj

Kovačević Bitter Rakija 0,5l

Pažljivim odabirom lekovitog bilja i tradicionalnim pristupom izrade, proizveli smo napitak sa prime

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code