Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Belo Brdo

 

 

Priča o Belom Brdu počinje 2007. godine, na sam dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i vinogradara. Slučajnost ili ipak ne, tek taj datum se vezuje za zasnivanje vinograda na Belom Brdu, podno Fruške Gore, tačnije, na severnoj padini koja se lagano spušta prema Dunavu. Na površini od 20 ha, pažljivo je raspoređeno devet sorti vinove loze, tri bele i šest crvenih.

Broj sunčanih sati, lagani vetar koji neprestano duva, sastav zemljišta koji je idealan za ovu kulturu, položaj i refleksija Dunava, stvaraju uslove koji daju jedinstven kvalitet i specifičnost koji se lako prepoznaju. Vinarija, koja je nazvana po brdu sa kojeg potiče grožđe, osnovana je 2010. godine, upravo u vreme kada vinograd počinje da daje ozbiljniji rod...

 

Godine 2007, Aleksandar Zeremski kupuje prvih 10 hektara na Belom Brdu, odmah iznad Čerevića. Malo mesto u Sremu prigrlilo je rođenog Novosađanina i pomoglo mu da ostvari san. Par godina pre toga, rodila se ideja o sopstvenom uzgoju vinove loze i proizvodnji vina. Ideja je potom razrađena do detalja, idealno mesto je pronađeno i 2008 godine pojavili su se prvi zasadi vinove loze. Svih 9 sorti su internacionalne, 3 bele i 6 crvenih sorti vina: Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Marselan i Petit Verdot. Pokazalo se, da je spoj teroara i odabira sortimenta zasada idealan. Odlična ekspozicija, broj sunčanih sati, blizina Dunava i neprekidno strujanje vazduha, omogućili su savršene uslove za gajenje vinove loze. Bajka je mogla da počne, ali ne bajka koja uspavljuje, već naprotiv, ona koja budi i tera na hrabre i krupne korake.

Aleksandar je znao da proizvodnja kvalitetnog vina počinje u vinogradu, ali se tu ne završava. Uložio je prilično napora da i proizvodni proces u samom pogonu dovede do savršenstva. Odlučio je da ne zaostaje za najboljim vinarijama sveta, pa je tako sve tehničke inovacije u proizvodnji primenio u svom podrumu. Išao je u korak sa modernizacijom i unapređivanjem proizvodnje, odležavanja, negovanja…

 

Tokom godina, zahvaljujući posvećenosti i velikoj ljubavi, Belo Brdo je postalo dobitnik brojnih priznanja u Srbiji, kao i na nekim svetskim takmičenjima. Dva puta je vinarija ponela titulu najbolje vinarije u Srbiji na prestižnom AWC Vienna, i mnogo zlatnih medalja… Vinarija Belo Brdo je rasla, korak po korak, skupljalo se iskustvo, mnogo se učilo i radilo.

 

Danas obrađujemo 20 hektara, što nam omogućava da vino pravimo isključivo od sopstvenih zasada, i tako uvek pouzdano znamo šta možemo da očekujemo od aktuelne berbe.
Primenom agrotehničkih mera koje su poslednja reč nauke iz te oblasti, mogućnost neprijatnih iznenađenja sveli smo na minimum.
Nebo se ne može prevariti, ali sve što je na zemlji može se kontrolisati i zaštititi.

Filteri
Sortiraj
Belo Brdo Chardonnay Limited 0,75l

Kompleksno i slojevito vino uljaste strukture gde arome zrele breskve, kruške i kajsije, prel

Belo Brdo Cabernet Franc 0,75l

Mirisi kupine, šljive, borovnice i crvene paprike sa dodirom vanile i kakao praha. U ustima m

Belo Brdo Alma Mons 0,75l

Prepoznatljiv kompleks aroma bobičavog voća, eukaliptusa i vanile. Sočno i zaokruženo vino prilično

Belo Brdo Pinot Noir Limited 0,75l

Elegantno vino gde se mirisi crne ribizle, kupine i mahovine nastavljaju u ustima obogaćeni crnom čo

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code