Podrum Palić
Pravljenje rakije za nas je pucketanje u buradima tokom vrenja, zrak sunca u kapi bistre i mirisne rakije, prvi dodir pića na nepcima i uživanje u prvom mirisu, radost zbog posla koji je urađen valjano, na svojoj zemlji, od sopstvenog, brižljivo biranog voća i pomoću znanja i iskustva koji su se tokom dugog vremena pretvorili u ponos.
Neuhvatljivo znanje se stiče generacijama i nemoguće ga je naučiti iz knjiga. Na teroaru Subotice i Palića su rođene mnoge autohtone sorte krušaka, grožđa, breskvi, kajsija i jabuka.
Opremljena po najboljim standardima za proizvodnju visokokvalitetnih rakija, premijum žestokih pića i likera. Kompanije nastale na temeljima prvog modernog rasadnika voća na ovim prostorima koji je u narednim decenijama prerastao u u poznatu vinariju i destileriju.
Danas je to kuća opremljena sa dva destilatora od po 1000 litara sa vrhunskim hrastovim buradima i sudovima za odležavanja, hladnjačom i onim najvažnijim: timom posvećenih tehnologa, voćara, master blendera i podrumara.
Vinjak iz Podruma Palić je pažljivo odabran blend vinskih destilata od najfinijih sorti belog grožđa
Ljuta loza, ispečena od zrelog i mirišljavog grožđa iz Palićkih vinograda, namenjena je iskus
Odležavala je i sazrevala u buradima od fine hrastovine. Ima kompleksan karakter a služi se na sobno
Za dunju kažu da je simbol lepote, sreće i neprolaznosti, a stari Grci zvali su je Afroditinim voćem
Kajsija je kraljica aroma, voće neprevaziđenog mirisa i zato je tražena kao jedna od omiljenih sirov
Od svih sorti krušaka, viljamovka se najviše gaji zbog prerade u kvalitetnu rakiju, i
Prvi u novoj, prestižnoj kolekciji „Sinners & Angels“ iz destilerije Podruma Palić.
Liker od višnje, proizveden od najsočnijih višanja iz naših voćnjaka sa osunčan
Botanic Garden je piće čiji koreni inače datiraju još iz antičkog Rima, kada su apotekari aro
Botanic Garden Amaro je izbalansirani gorki liker spravljen po najboljoj italijanskoj tradiciji, mac