Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

McC

 

 

 

McC Vinarija je izgrađena 2018.godine u Erdeviku, na Fruškoj Gori i proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koristimo nikakve hemikalije, pesticide, hebricide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem. Posedujemo nešto manje od 3ha zemlje, naše sorte su: Merlo, Malbek, Kaberne Fran, Kaberne Sovinjon, Pino Noar, Traminac, Rajnski Rizling i Sovinjon Blan.

 

Vlasnik vinarije je Don McCulloch , Škot koji je zajedno sa suprugom Sekom Nikolić 2008. godine kupio vinograd u Erdeviku, koji je zasađen 2009.godine i 2011.godine proizvedena je prva berba koja već osvaja bronzu na Decanteru. Zajedno su počeli da šire svest i znanje o drugačijem i kvalitetnijem pristupu uzgoja grožđa.

 

Locirani smo na obroncima Fruške Gore, na vinskom putu, tj ruti Ilok-Erdevik, koji značajno doprinosi razvoju vinskog turizma na Fruškoj Gori, na području gde je rimski car Probus još 296.godine p.n.e. doneo moderno vinogradarstvo u ovaj kraj.

 

Vinarija McC ima površinu 221,17m2 . Godišnje proizvede prosečno 15.000 boca. Crvena vina se čuvaju 12 meseci u srpskom hrastovom buretu a u bocama leže još minimum 10 meseci. Bela vina takođe leže minimum 10 meseci u bocama pre puštanja na tržište. 2020.godine izgradili smo i skladište uz vinariju u kojem čuvamo zalihe vina. Posedujemo svu neophodnu kvalitetnu tehnologiju za proizvodnju vina.

 

Sama izgradnje naše vinarije predstavlja izuzetno lep turistički objekat gde turisti i posetioci mogu da uživaju u pogledu, ukusima najkvalitetnijih vina i gde mogu da nauče mnogo o našoj bogatoj istoriji. Sastoji se od proizvodnog pogona, barik sale gde posetioci mogu da degustiraju vina, sale na gornjem spratu gde prijatelji i posetioci mogu da uzivaju uz vino i najbolje meze prelepog Srema uz prijatan ambijent.

 

Biodinimački pristup proizvodnji vina omogućava holističku i metodologiju Starog sveta koje nalažu da se radi u skladu sa prirodom, a ne protiv nje. Za pospešivanje ukusa, kvaliteta i posebnosti vina, ne koriste se nikakva veštačka djubriva ili hemikalije, ni na tlu ni na voću.

 

Princip holističkog pristupa u biodinamici je uklapanje sa prirodom a ne priroda sa nama. Osnovni ključ je da se zemlja hrani, a ne biljka. Tako se postiže jak imunitet biljke,kako bi se branila od spoljnjih elemenata. Isto tako je važno da zemlja nema nikakvih hemikalija (pesticidi, herbicidi, insekcidi...) jer izaziva bolest zemlje i ubija sve insekte i mikro organizme.

 

Preparati koji se koriste na zemlji za pojačavanje imuniteta biljke su razne vrste čajeva kamilica, kopriva, valeriana, ekjusetum... i specijalno napravljen kompost. Jedan od preparata je izmet od krave,koja je hranjena organskom hranom i daje mleko.

 

Svi principi biodinamike su razvijeni i ispitani 1924 godine. Glavni osnivač, filozof i naučnik je Rudolph Steiner (1861-1925) iz Austrije čije metode su priznate svuda u svetu. U biodinamici se koriste kalendari koji prema astrološkim pozicijama meseca i zvezda diktiraju aktivnosti na vinogradu. Što znaci da ne radimo samo na fizičkim aktivnostima nego i sa nevidljivim prirodnim i kosmičkim energijama. Paket duše, zemje, prirode i kosmosa daje unikatan proizvod.

Filteri
Sortiraj
McC Rajnski Riesling 2018 0,75

Vino je izraženo sortnog karaktera, zeleno žute boje, sa aromama jabuke, breskve, ruže, a u pozadini

McC Sauvignon Blanc 2020 0,75

Vino zeleno-žute boje, voćnog karaktera na mirisu, strukturalno puno i sveže sa voćnim notama i la

McC Traminac Organski 2020 0,75

Belo vino sortnog karaktera izbalansirano, sa slabo izraženim kiselinama, žuto zelene boje, izražene

McC Merlot-Malbec 2018

Kupaža dve sorte grožđa sa dominantnim uticajem Merloa. Udeo Merloa 70%, Malbeka 30%. Izraženi voćni

McC Cab. Franc Cab. Sauv. 2018 0,75

Kupaža dve sorte grožđa sa dominantijim uticajem Kaberne Sovinjona oko 60% uz 40% Kaberne Frana. Odl

McC Pinot Noir 2018 0,75

Vino izraženih sortnih karakteristika, izbalansirano, voćno sa notama crvenog voća koje prate arome:

McC Coupage 2018 0,75

Ovo crveno vino je napravljeno istovermenim vrenjem razlicitih sorti groždja Merlota i Malbeka, i K

McC Rose Tajna 2021 0,75

Sveže, lagano vino balasniranog tela. Na mirisu cvetne note, crveno voće, sa primesama začinsko he

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code