Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

McC

 

 

 
McC Vinarija je izgrađena 2018.godine u Erdeviku, na Fruškoj Gori i proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koristimo nikakve hemikalije, pesticide, hebricide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem. Posedujemo nešto manje od 3ha zemlje, naše sorte su: Merlo, Malbek, Kaberne Fran, Kaberne Sovinjon, Pino Noar, Traminac, Rajnski Rizling i Sovinjon Blan.
 
Vlasnik vinarije je Don McCulloch , Škot koji je zajedno sa suprugom Sekom Nikolić 2008. godine kupio vinograd u Erdeviku, koji je zasađen 2009.godine i 2011.godine proizvedena je prva berba koja već osvaja bronzu na Decanteru. Zajedno su počeli da šire svest i znanje o drugačijem i kvalitetnijem pristupu uzgoja grožđa.
 
Locirani smo na obroncima Fruške Gore, na vinskom putu, tj ruti Ilok-Erdevik, koji značajno doprinosi razvoju vinskog turizma na Fruškoj Gori, na području gde je rimski car Probus još 296.godine p.n.e. doneo moderno vinogradarstvo u ovaj kraj.
 
Vinarija McC ima površinu 221,17m2 . Godišnje proizvede prosečno 15.000 boca. Crvena vina se čuvaju 12 meseci u srpskom hrastovom buretu a u bocama leže još minimum 10 meseci. Bela vina takođe leže minimum 10 meseci u bocama pre puštanja na tržište. 2020.godine izgradili smo i skladište uz vinariju u kojem čuvamo zalihe vina. Posedujemo svu neophodnu kvalitetnu tehnologiju za proizvodnju vina.
 
 
Sama izgradnje naše vinarije predstavlja izuzetno lep turistički objekat gde turisti i posetioci mogu da uživaju u pogledu, ukusima najkvalitetnijih vina i gde mogu da nauče mnogo o našoj bogatoj istoriji. Sastoji se od proizvodnog pogona, barik sale gde posetioci mogu da degustiraju vina, sale na gornjem spratu gde prijatelji i posetioci mogu da uzivaju uz vino i najbolje meze prelepog Srema uz prijatan ambijent.
 
 
Biodinimački pristup proizvodnji vina omogućava holističku i metodologiju Starog sveta koje nalažu da se radi u skladu sa prirodom, a ne protiv nje. Za pospešivanje ukusa, kvaliteta i posebnosti vina, ne koriste se nikakva veštačka djubriva ili hemikalije, ni na tlu ni na voću.
 
 
Princip holističkog pristupa u biodinamici je uklapanje sa prirodom a ne priroda sa nama. Osnovni ključ je da se zemlja hrani, a ne biljka. Tako se postiže jak imunitet biljke,kako bi se branila od spoljnjih elemenata. Isto tako je važno da zemlja nema nikakvih hemikalija (pesticidi, herbicidi, insekcidi...) jer izaziva bolest zemlje i ubija sve insekte i mikro organizme.
 
Preparati koji se koriste na zemlji za pojačavanje imuniteta biljke su razne vrste čajeva kamilica, kopriva, valeriana, ekjusetum... i specijalno napravljen kompost. Jedan od preparata je izmet od krave,koja je hranjena organskom hranom i daje mleko.
 
 
Svi principi biodinamike su razvijeni i ispitani 1924 godine. Glavni osnivač, filozof i naučnik je Rudolph Steiner (1861-1925) iz Austrije čije metode su priznate svuda u svetu. U biodinamici se koriste kalendari koji prema astrološkim pozicijama meseca i zvezda diktiraju aktivnosti na vinogradu. Što znaci da ne radimo samo na fizičkim aktivnostima nego i sa nevidljivim prirodnim i kosmičkim energijama. Paket duše, zemje, prirode i kosmosa daje unikatan proizvod.
Filteri
Sortiraj
McC Rajnski Rizling 2018 0,75

Vino je izraženo sortnog karaktera, zeleno žute boje, sa aromama jabuke, breskve, ruže, a u pozadini

McC Traminac Organski 2020 0,75

Belo vino sortnog karaktera izbalansirano, sa slabo izraženim kiselinama, žuto zelene boje, izražene

McC Merlot-Malbec 2018 0,75

Kupaža dve sorte grožđa sa dominantnim uticajem Merloa. Udeo Merloa 70%, Malbeka 30%. Izraženi voćni

McC Coupage 2018 0,75

Ovo crveno vino je napravljeno istovermenim vrenjem razlicitih sorti groždja Merlota i Malbeka, i K

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code