Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Šapat

 

Ništa se nije slučajno desilo

 

Na osunčanom obronku Fruške Gore, pronašli su idealno mesto za rastuće zasade belog i crvenog grožđa, sorti koje profesionalci pretvaraju u njihova bela, rose i crvena vina. Iako se proizvode uz pomoć najsavremenije enološke tehnologije, vina sazrevaju u tradicionalnim drvenim sudovima, izrađenim od francuskog i srpskog hrasta. Nakon šest godina proizvodnje, vina su sazrela i dobila pečat prepoznavanja, kojim grade sopstveni put na tržištu.
Stasali su i proširili distributivnu mrežu na zavidan broj izuzetnih lokala, vinoteka i renomiranih restorana, u kojima je prepoznat potencijal za dugogodišnju saradnju i građenje partnerskih odnosa.
Iako raspolažu limitiranim količinama, njihova vina su uspela da dosegnu i velika inostrana tržišta, gde vina sigurnim korakom nalaze put do srca potrošača.

 

Prostor proizvodnje, gde se grožđe iz sopstvenih vinograda pretvara u vino, predstavlja jedan od tri dela kompleksa vinarije Šapat atelje vina. Projektovan je prema najsavremenijim standardima i opremljen je najboljom enološkom tehnologijom, dok se u „barik podrumu“ nalaze tradicionalni drveni sudovi i barik burići, izrađeni od francuskog i srpskog hrasta, podesni i za fermentaciju, kao i za čuvanje crvenih vina. Tu nastaje čarolija proizvodnje Šapat vina, po posebnoj recepturi i u limitiranim serijama.

 

Deo podruma, odakle se pruža pogled na sve prostorije u kojima se naše vino stvara, specijalno je namenjen i dizajniran za udobnu i opuštajuću degustaciju.
Spojem podneblja i vrednih ruku, nastao je ambijent koji se dopao ljudima otvorenog duha, stila i ukusa. Ništa se nije dogodilo slučajno. Mnogo se radilo, planiralo, čekalo, dok nije stvoren kutak koji danas ima čast da bude domaćin dobrim gostima koji očekuju najbolje.

 

Degustacija je, samo ovde, u stvari pravi obrok, ručak ili večera, gde umesto uz pet-šest zalogaja, vino biva pažljivo upareno i isprobano uz pet do sedam gangova. Nedeljno popodne uz muziciranje prijatelja iz Beogradske filharmonije ili prosidba devojke tokom vožnje helikopterom iznad vinograda, jesu događaji koji Šapat zauvek učine delom života mnogih ljudi.

Filteri
Sortiraj
Šapat Suma 0,75

Blage slamnatožute boje sa zlatnim odsjajem. Na ukusu plemenito i nežno, srednje punoće, nežnog tela

Šapat Chardonnay 5 0,75

Intenzivne zlatno žute boje. Na mirisu intenzivno i kompleksno sa izraženim notama vanile i bagremov

Šapat Magnus Barrique 0,75

Intenzivne crvene boje. Cabernet Sauvignon je odlezavao u hrastovim buradima 12 meseci.Na mirisu je

Šapat Merlot Barrique 0,75

Na mirisu nežno, sa notama džema od šljiva, duvana, sena i kafe. Na ukusu meko i suvo, pitko,

Šapat Cabernet Sauvignon 0,75

Na mirisu se ističu intenzivne voćne i blage začinske arome sa izraženim notama svežih crvenih &scar

Šapat Pi Crveno Barrique 0,75

Intenzivne crvene boje, sa blagim nijansama boje nara. Na mirisu su veoma izražene začinske note sa

Šapat Rose 0,75

Rose Ateljea Vina Šapat je načinjen od sorti Merlo I Teroldego pa je samim tim izazov i za pr

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code