Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Fruškogorski Vinogradi

 

 

Selo Banoštor je jedno od najstarijih naselja u Vojvodini. Ušuškano na severnim obroncima Fruške gore, na samoj obali Dunava, 28 kilometara udaljeno od Novog Sada, ovo selo je od pamtiveka poznato po dobrom vinu i ribolovu. Zbog povoljnog geografskog položaja, kvaliteta zemljišta, blizine Dunava, mikroklime i refleksije Sunca s površine Dunava, ovde grožđe ranije sazreva i ima jedan do dva procenta šećera više u poređenju sa drugim vinogradarskim regionima Vojvodine.

 

Entuzijazam, vizija i pre svega ljubav prema vinu i vinogradima, opredelila je osnivače vinarije da započnu vinsku priču baš u Banoštoru. U ataru sela, 2006. godine, kupili su i zakupili 110 hektara vinogradarskog zemljišta, na kojem se već nalazilo 46 hektara vinograda sorti chardonnay, italijanski rizling, pinot blanc i župljanka. Uz pomoć i saradnju poznatih enologa i vinogradara već sledeće godine podignuto je 13,5 ha vinograda pod sortama pinot noir i 12 ha pod sortama sauvignon blanc i traminer aromatico, koje posebno na Fruškoj gori daju vrhunsko grožđe. U 2009. godini posađen je i merlot na 8,5 hektara. Površine koje trenutno nisu pod vinogradom (30ha) se nalaze u pripremi za sadnju novih sorti grožđa, koje će upotpuniti ponudu vina i dati mogućnost našim enolozima da pažljivom selekcijom i blendiranjem, stvore nove vrhunske brendove.

 

Zahvaljujući geografskom položaju, specifičnom mikroklimatu i fenomenu refleksije sunčeve svetlosti sa vodene površine Dunava, ali pre svega znanju i posvećenosti, proizvedena su vina prepoznatljivog ukusa sa izraženim karakteristikama fruškogorskog teroara.

Premijum serija vina nazvana je Quet (Kuet), po keltskoj tvrđavi oko koje se u 15. veku razvilo današnje naselje Banoštor. Cilj je da Fruškogorski vinogradi i selo Bonoštor postanu tvrđava oko koje će se razvijati moderno vinarstvo regiona i osvajati nepca ljubitelja vina širom sveta.

Filteri
Sortiraj
Quet Traminac 0,75l

Nijanse zelene i svetložute boje najavljuju svežinu i miris koji je izuzetno čist, razvijen i karakt

Quet Grašac 0,75l

Veoma dopadljivog, sortnog mirisa i aroma cveća, voća i začinskog bilja. Ima umerenu punoću sa dosta

Quet Fruškač Crveni 0,75l

Meki tanini nose telo ovog vina, dok dominiraju voćne arome. Idealno je za svakodnevne prilike i odl

Quet Merlot 0,75l

Izuzetno dopadljivo, osvaja aromama šljive, borovnice, kupine i čokolade. Prijatne svežine i

Quet Cuvee 0,75l

Kompleksnost kroz aromatiku suve šljive, višnje, trešnje i bobičastog voća. Nef

Quet Pinot Noir Rose 0,75l

Naš ćudljivi mezimac, svu svoju nepredvidivost kojom se odlikuje u toku fermentacije i kasnij

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code