U onom delu Srbije gde priroda odiše svojom netaknutošću i svežinom, tamo gde gotovo svaka srpska porodica ima svoj recept za pravljenje ovog tradicionalnog pića, tamo gde su svi dobri domaćini, gde su trpeze uvek bogate domaćom hranom koja je nadaleko poznata, tamo gde se ljudi još uvek međusobno vole i poštuju, gde vole život i prirodu… – baš tu, na Pešterskoj visoravni, jedna porodica je pre desetak godina proširila svoju delatnost prženja i pakovanja kafe, odlučivši da vekovima stvaranu tradiciju pečenja rakije, spoji sa novom tehnologijom i uz primese ljubavi proizvede rakiju, a u želji da istakne njen identitet i kvalitet, rakija je nazvana – ZLATNA KAP.
Rakija od šljive, prepečenica, bila je naš prvi proizvod čiji kvalitet su konzumenti prepoznali. Vođeni tim iskustvom i željom da proširimo paletu ukusa, obogatili smo ponudu rakijama od dunje, kajsije i jabuke, ulažući u svaku od njih puno vremena, pažnje i ljubavi, a u želji da napravimo proizvod po kome će naša Destilerija biti prepoznatljiva, napravili smo posebnu rakiju od divlje kruške. Kasnije smo odlučili da neke količine te rakije obogatimo listićima 23-karatnog zlata i tako smo spontano došli do jednog pravog dragulja – divlje kruške sa jestivim zlatom, rakije po kojoj smo najprepoznatljiviji na tržištu.
Zlatna kap je priča zasnovana na tradiciji, ljubavi, prirodi i kvalitetu.