Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija

BT winery

 
 
 

Fruškogorski vinogradi su nastali zahvaljujući rimskom caru Marku Aureliju Probu. Za vreme Rimskog carstva proveo je šest godina u Sremu, gde ostavlja neizbrisiv trag na Fruškoj gori, pošto je prvi zasadio lozu. Iz južne Italije ili Grčke, u periodu između 276. i 282. godine doneo je lozu koju je zasadio negde u okolini Divosa, na jugozapadnim obroncima Fruške gore. Mnogo kasnije, oko 1235. godine, u Srem su stigli francuski monasi iz Šampanjca, koji su zasadili vinograde što je više nego uspešno primljeno. Tokom srednjeg veka, sve do turskih osvajanja, fruškogorski vinogradi su imali, prema mnogim istorijskim izvorima, najbolje vino srednjovekovne Ugarske.

 

Zabeležen je kulturni, politički i privredni procvat Sremskih Karlovaca, a vino i vinogradarstvo su pratili njihove uspehe u 18. veku. Sredinom ovog veka samo pod vinovom lozom u karlovačkom kraju bilo je oko 2.500 ha. Bermet i Ausbruch su bili najbolje što se nudilo od karlovačkih vina, po čemu je kraj i danas poznat.

Drugi istorijski izvori odgovorno tvrde da je carica Marija Terezija obožavala karlovački bermet, koji je korišćen i na jedinom putovanju najpoznatijeg broda svih vremena, Titanika.

 

Naši vinogradi su deo veličanstvenog fruškogorskog vinogorja, koji nudi idealne klimatske uslove za rast naše vinove loze. Niska fruškogorska brda otvaraju se prema Fruškogorskoj niziji koja ih snabdeva toplim morskim vazduhom. Izgrađeno od debelih slojeva laporaca i peščara, zemljište Fruške Gore je idealno za uzgoj vinove loze, koja je ovde prvi put zasađena još u rimskoj antici.

 

Kao što naša tradicija nalaže, mi gajimo vinovu lozu na način koji smanjuje opterećenje i omogućava da njihovo grožđe sazri u potpunosti, što daje uravnoteženu aromu i bogatiji ukus. Loze su pažljivo odabrane po sorti. Zasađene su u intervalima, kao u tipičnom fruškogorskom vinogorju. Postoje različiti klonovi koji, zajedno, nude najbolje karakteristike svake kulture. Metoda uzgoja omogućava razvoj vinove loze koje su prinuđene da se međusobno takmiče u kontrolisanim uslovima i da apsorbuju hranljive elemente i vlagu iz zemljišta.

 

Ova konkurentnost čini vinovu lozu dovoljno snažnom da proizvodi grožđe odgovarajućeg kvaliteta. Plod je zdrav, dovoljno jak i složen, što vino čini elegantnijim i plemenitijim. Grožđe dolazi isključivo iz naših vinograda.

 

Pet metara ispod zemlje, okružen maslinama i vinogradima, nalazi se naš savremeni vinski podrum, koji pruža optimalne uslove za proizvodnju i sazrevanje naših vina. Nijedno od naših vina (Marslean, Pinot Noir, Vranac Gold, Vranac Silver, Longinus Cabernet Sauvignon) ne prolazi kroz filtraciju.

Filteri
Sortiraj
BT Mister Marselan 0,75

Marselan je intenzivne rubin crvene boje, voćan sa aromama zrelih kupina, višanja, duvana

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code