Vina
OURS: Mesto gde se srpski teroar pretvara u čist užitak

OURS: Mesto gde se srpski teroar pretvara u čist užitak

19 Mart 2024
  • Сподели:

Da li ste ikada pomislili kako bi bilo da postoji mesto gde se najfinija srpska vina i rakije čuvaju kao najdragoceniji dragulji? Mesto koje ne samo da odaje počast tradiciji i kvalitetu, već i podržava male proizvođače u njihovom naporu da se probiju na tržištu?

 

U srcu Beograda, takvo mesto ne samo da postoji, već i sjaji punim sjajem. Zove se OURS, i evo zašto ga morate posetiti.

 

 

Jedinstveni biser na beogradskoj vinskoj sceni

 

 

Naš grad je pun vinoteka i wine barova, ali OURS izdvaja se kao pravo utočište za ljubitelje srpskih vina i rakija. „Ako te nema na polici u OURS-u, ne postojiš kao proizvođač!“ – reči su koje odjekuju kao najiskreniji kompliment koji smo mogli da dobijemo. Ove reči dolaze od čoveka koji vina razume i ceni, našeg internacionalnog vinskog sudije.Mesto gde je domaće na ceni

 

 

Mladen Radunović, duša i pokretačka snaga OURS-a, sa ponosom ističe da je njihov fokus na domaćim proizvodima. Preko 1400 etiketa vina i rakija sa svih krajeva Srbije, priča je o posvećenosti, kvalitetu i ljubavi prema domaćem. „Domaće“ za nas znači da je proizvod nastao u Srbiji, nebitno da li je vlasnik neke vinarije ili destilerije Srbin, Mađar ili Hrvat. Stoga, ako je proizvod “domaći”, on ima svoje mesto u OURS-u.

 

OURS nije samo prodavnica, već i konzulat za srpska vina i rakije. Mladen i njegov tim strastveno dele priče o svakoj boci, otkrivajući gostima još nepoznate dragulje srpske vinske i rakijaške scene. „Probajte domaće! Dajte šansu malim proizvođačima“, poručuje Mladen. To je poziv na istraživanje jedinstvenog i kompleksnog teroara Srbije, od Kosova do Subotice.

 

U svetu gde se često prepliću tradicionalno i moderno, OURS stoji kao putokaz ka pravim vrednostima. Predstavlja most između prošlosti i budućnosti srpske proizvodnje vina i rakija. Svaki put kada odaberete proizvod iz OURS-a, vi birate da budete deo te priče, deo misije koja se zalaže za kvalitet, autentičnost i zajedništvo.

 

 

Ime koje priča pričuNaziv OURS je igra reči koja odslikava misiju i duh organizacije. Na engleskom, "OURS" znači "naše", dok je u srpskom kontekstu skraćenica za Organizaciju Udruženog Rada Srbije. Mladen kaže: „Ako vinari i rakijaši nisu jedni od najvećih radnika Srbije, ne znam ko jeste!“

 

OURS ide korak dalje od tradicionalnih vinoteka. Mi kroz organizovanje radionica, degustacija i edukativnih događaja, ne samo da promovišemo srpske proizvode, već i gradimo zajednicu ljubitelja vina i rakija. Ove aktivnosti su prilika za sve – od početnika do iskusnih poznavaoca – da prošire svoje znanje, razmene iskustva i dublje se povežu sa srpskom vinskom i rakijaškom scenom.

 

OURS je mesto gde se stručnjaci, somelijeri, novinari i zaljubljenici u vino okupljaju u potrazi za vrhunskim srpskim vinima i rakijama. Jedan od naših glavnih ciljeva je da stvorimo snažnu povezanost između kupaca i lokalnih proizvođača. Ovo je oaza za istinske ljubitelje, gde se tradicija susreće sa savremenim, a srpski ukusi istražuju i cene.

 

 

OURS: Gde se sve što valja okuplja

 

 

U OURS-u se može pronaći sve što valja – od raritetnih proizvoda poput arhivskih vina i magnum boca do limitiranih serija koje su dostupne samo kod nas. Kod nas se podržava razvoj vinske i rakijaške scene Srbije, promovišući uspone i ublažavajući padove.

 

Kad sledeći put poželite da otkrijete nove ukuse, da podržite lokalne proizvođače ili da prosto uživate u dobrom društvu i izvanrednom piću, znate gde vas put vodi – u OURS, gde se srpski teroar pretvara u čist užitak.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code