Vina
Pa da počnemo

Pa da počnemo

12 Septembar 2021
  • Сподели:

 

Kada vas neko oslovi pogrešnim imenom, svakako da se zamislite. Niste baš najsigurniji da li vas ciljano vređa, nije pažljivo čuo(la) kada ste se predstavljali, eventualno se šegači sa vama... Kako god, ne verujem da je bilo kom Stojanu prijatno da bude Dalibor i Ljubici da je neko oslovi sa Dragana. Zašto bi sa institucijama bilo drugačije?

 

Firma OURS će u najskorijem mogućem roku, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni, otvoriti moćni namenski šop, konceptualno zakovan ponudom najšire moguće palete srpskih vina i rakija, pre svega.
Dakle, ne otvara ni vinariju, ni destileriju... Vinoteka i(li) rakija šop je u redu. Nije problem da bude i prodavnica. U vinariji se vino PROIZVODI, a kupuje u VINOTECI. Još uvek nepostojeće specijalizovane prodavnice rakija se, valjda zbog teške reči, još uvek ne nazivaju pogrešno destilerijama. Velika sreća za rakiju je činjenica da se još niko nije setio destilerijoteke, a nemam informacije da je neko svoj objekat nazvao rakijoteka.

 

Radost pogrešnog imenovanja doduše postoji, kad malo bolje razmislim. Međutim, sve se tu svodi na pogrešno pročitano prezime u školi, kad pita geografiju. Ovde govorimo o alkoholu, dakle 18+, pa se može uzeti kao ispravna, gornja generalizacija. Mnogima ovo ne izgleda važno, a trebalo bi. Vina i rakije su proizvodi tek kada su suštinski vezani za vizuelni identitet i narativ. Svako voli da čuje priču koja stoji iza boce. Snaga te priče je dodatni privlačni segment, pa neretko imamo fenomen emotivne gravitacije između boce i konzumenta. Ta veza ima elemente neraskidivosti. U našoj OURS vinoteci i rakija šopu, uz svaku bocu će prirodno ići narativ. On ne sme biti lažan i pogrešan, zato što ništa u ovom poslu ne može i
ne sme biti lažno i pogrešno.

 

Dok se sprema otvaranje, ostaje vam da i dalje koristite naše usluge i do omiljenih proizvoda dolazite na trenutno raspoložive načine (telefonski i putem neta). Za strpljenje molimo i zato što je posao preobiman, ali kada počnemo, postaćemo i truditi se da ostanemo, prava ambasada za sva vina i rakije koje se proizvode u ovoj lepoj zemlji. Biće nam zadovoljstvo da vas ugostimo u našoj vinoteci i rakija šopu, mestu gde za svaki proizvod znamo ko, kada, gde i zbog čega ga pravi. Ovaj lokal će od otvaranja biti jedan od ozbiljnih bedema na odbrani od površnosti, neznanja i svega lažnog, što nas mahom okružuje.

 

Samo da smo živi & zdravi!

 

Napisao: Nenad Andrić

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code