Vina
Sajam vina Župa 2023

Sajam vina Župa 2023

28 April 2023
  • Сподели:

Na plakatima i lecima koji nas pozivaju da dođemo u subotu, 29. aprila u Aleksandrovac na Sajam vina, odmah zapažamo slogan: Župa – postojbina Tamnjanike i Prokupca. To je ono čime se Župljani najviše ponose, i što će župski vinari u subotu najviše isticati – svoja vina od tamnjanike i prokupca. Ova vinska manifestacija održaće se u Župskom Dvoru od 12 do 18h, a pored župskih vina, imaćemo priliku da uživamo i u vinima iz ostalih krajeva Srbije, kao i vinima iz regiona.

 

Župa se, pored tamnjanike i prokupca, ponosi i svojom vinskom tradicijom dužom od 3000 godina, kako kažu istorijski i arheološki izvori. Oni koji žele da saznaju i nešto više, osim zanosnih mirisa i ukusa vina, moći će dokaze župske vinske istorije da vide i u Zavičajnom muzeju Župe, i u Muzeju vinarstva i vinogradarstva, koji će raditi u subotu. Takođe, vinoljupci koji žele da iskoriste produženi vikend, mogu ostati i narednih dana, i posetiti gostoprimljive župske vinare.

 

Organizator Sajma vina Župa 2023, Turistička organizacija Aleksandrovca potrudila se da na ovom vinskom događaju, pored vinara, izlažu i proizvođači opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, ali nisu zaboravili ni na one koji uz gutljaje dobrog vina vole i zalogaj nekog mezea, pa su obezbedili i prisustvo proizvođača suvomesnatih i mlečnih delikatesa. Za one koji bi bili raspoloženi i za nešto konkretnije, predlažemo župski specijalitet – šardene.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code