Vina
Dan Vina Aranđelovac

Dan Vina Aranđelovac

7 Maj 2023
  • Сподели:

Dvadesetog maja, od 15 do 21h, u prelepom aranđelovačkom gradskom parku će se održati premijerni Dan Vina Aranđelovac (DVA)! Ideja događaja je da se građanima jedne od turističkih prestonica Srbije – Aranđelovca i njihovim gostima, a u organizaciji TO Aranđelovac i gradskih vlasti, predstavi brižljivo selektovana reprezentacija Vinske Srbije, uz ponekog gosta iznenađenja i odličan prateći umetnički program.

 

Pre svega, važno je napomenuti kako Aranđelovac sve više, pored neprikosnovene rakije, postaje grad vina. Kao duša Šumadije, kraja vinske Srbije koji se verovatno najbrže razvija u kvantitativnom i kvalitativnom smislu, ovaj grad zaslužuje svoj, drugačiji i jedinstven Dan Vina.

 

Smotre vinskog stvaralaštva su postale svakodnevica i sada se već sa sigurnošću može reći da se takav vid promocije, uz manje ili više pompe i uspeha dešavaju širom zemlje. Većina lokalnih centara ima svoje festivale vina. Aranđelovac naprosto zbog svoje pozicije, važnosti i sve intenzivnijeg razvoja proizvodnje vina, dugo čeka ovakav događaj. Pokretanje tradicije kreće prvim korakom, a taj korak je u subotu, 20. maja.

 

Lepotu jednog događaja, pored neprikosnovenih učesnika, čini i mizanscen. U ambijentu fantastičnog parka, uz naša najbolja i najcenjenija vina, možete obići prelepe skulpture najveće stalne izložbene postavke pod vedrim nebom. DVA – Dan Vina Aranđelovac, događaj koji se ne sme propustiti!

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code