Vina
Zemunski Salon Vina i Umetnosti

Zemunski Salon Vina i Umetnosti

11 Maj 2023
  • Сподели:

U subotu, 13. maja, održaće se 2. Zemunski Salon Vina i Umetnosti, u Madlenijanumu od 15 do 21h, u organizaciji Društva Vinodeljstvo i Prostora savremene umetnosti Moljac. Manifestacija je osmišljena tako da, u sklopu koncepta „Četiri godišnja doba“, predstavi neraskidivu polivalnetnu vezu između vina i umetnosti, koja traje milenijumima. Tako da ćemo, uz degistaciju vina, destilata i apetajzera, imati priliku i da se upoznamo sa delima naših vrsnih savremenih slikara i skulptora.

 

Među umetnicima čije će slike i skulpture sačinjavati ovu prodajnu izložbu, ne možemo a da ne izdvojimo Kostu Botunjca, koji će se publici predstaviti u dvostrukoj ulozi – i kao slikar, ali i kao župski vinar sa prepoznatljivim vinima: Sveti Gral, Jagoda, Pino Svetih Ratnika... i destilatom koji svojim imenom sve govori – Botugnac.

 

Pored Koste Botunjca, svoja vina će izlagati i više od 40 naših vinarija. Reprezentacija iz Aleksandrovačke Župe biće u veoma jakom sastavu: uz vinariju Botunjac, izlagaće svoja izuzetna vina i vinarija Yotta,  dve mlade vinarije Varina i A. Rajković, Mali Podrum Gajić, vinarija Žarković.

 

Naravno, biće zastupljeni i svi drugi vinski krajevi Srbije – od severa, vinarije Vrt i Žaba, pa do juga, vinarije Mitrović i Savić. Od izlagača apetajzera, izdvajamo Farmu Na Kraj Sela, koja na vinskim manifestacijama izlaže svoje ovčije suvomesnate i mlečne delikatese. Njihove poslatice, snažnih mirisa i ukusa, veoma se lako uparuju sa crvenim vinima – pravi raj za hedoniste. A, kada smo već kod raja, na zemunskom salonu svoja vina će izlagati i vinarija Raj. Njihovo vino Plot će se jako lepo složiti sa ovčijom buđolom ili ovčijom peglanom kobasicom!

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code