Vina
5. Levački Vino Fest

5. Levački Vino Fest

18 Maj 2023
  • Сподели:

Što bi nekadašnji sportski komentatori egzaltirano uskliknuli tokom tv-prenosa: „Gužva u šesnaestercu!“, i zaista nas za vikend očekuje velika gužva u vinskom šesnaestercu – najavljen je veliki broj vinskih manifestacija! U Beogradu, Wine Jam svojim festivalom vina na terasi Ada Mola u subotu, 20.05., od 16 do 22h otvara sezonu gradskih vinskih žurki, kojima se raduju ne samo vinoljupci nego i ljubitelji dobrog provoda. Na drugoj strani grada, u ivent centru Fabrika, Aleksandar Marinković će organizovati Salon odabranih vina od 14 do 20h. Koncept ovog vinskog događaja je malo drugačiji, kao što i sam naziv kaže: 40 odabranih vina, za malo uži krug poznavalaca vina.

 

I van Beograda će biti veoma bogata ponuda! U hotelu Levač u Rekovcu, od 12:30 do 20h, TO Rekovca organizuje 5. Levački vino fest. Na festivalu će svoja vina izlagati preko 30 vinarija, a biće prisutni i proizvođači prateće vinske opreme, kao i proizvođači raznih delikatesa. Očekuje se veliki broj levačkih vinarija, ali i vinarija iz svih krajeva Srbije. Ovim festivalom, kao i sve većim brojem dobrih vinarija, Levač je na putu da vrati staru slavu vinskog kraja. Znatno severnije, u Zrenjaninu, održaće se 4. Banatski festival vina od 15 do 21h. Učestovaće preko 50 vinarija iz Srbije i iz neposrednog okruženja, a kao prateći program festivala organizovane su „Banatske vredne ruke“, što nam garantuje da ćemo osim u dobrim vinima uživati i u predivnoj banatskoj domaćoj hrani.

 

Banatski festival vina će se održati u zrenjaninskoj Gradskoj bašti, pa se i organizator, i vinari, i vinoljubci nadaju dobrom vremenu. Još jedan vinski događaj je trebalo da se održi u subotu u potpuno isto vreme, samo u parku Bukovičke banje, u Aranđelovcu, ali organizatori su se odlučili da ne gledaju svaki čas sa zebnjom u nebo, nego da Dan Vina Aranđelovac (DVA) odlože za 11. jun.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code