Vina
Vinska bašta Jevremovac

Vinska bašta Jevremovac

1 Jun 2023
  • Сподели:

Već petu godinu Botanička bašta, poznata i kao Jevremovac, biće stecište vinara i vinoljubaca iz Srbije, ali i iz celog sveta. Zahvaljujući predivnom ambijentu i dobroj organizaciji, Wine Garden u beogradskoj Botaničkoj bašti odmah se svrstao u red najboljih vinskih manifestacija u Srbiji. Danima posmatrajući dosadnu kišu, pratimo vremensku prognozu, i nadamo se da nam nevreme neće poremetiti ugođaj predstojećeg vikenda, 3. i 4. juna, od 14 do 21h.

 

Organizator nam je i ove godine pripremio bogat program, prepun najrazličitijih sadržaja. Pored 80 vinarija, i već neizbežnih izlagača sireva, suvomesnatih delikatesa, slatkiša, na pet punktova širom Botaničke bašte, dobru atmosferu će praviti muzičari, svirajući džez, swing, evergrin, pop i rok, filmsku ali i klasičnu muziku.

 

Aktivniji posetioci će imati priliku da od jednog do drugog vinskog štanda degustiraju vina, ali i da upoređuju da li im se ti gutljaji vina bolje slažu uz zalogaje sira, kolača, ili nečeg suvomesnatog. Za posetioce koji vole da se „usidre“ na jednom mestu, na zelenim površinama će biti postavljeni lejzi begovi i prostirke za sedenje.

 

Što se tiče muzike, glavna zona će biti kod Staklene bašte, a što se tiče vina i delikatesa glavna zona će biti kompletna površina od preko 5 hektara, po kojoj će se rasporediti izlagači. Svaki posetilac će na ulazu dobiti čašu za degustaciju, a ulaznice su 1.500 dinara po danu.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code