Vina
Još jedan vinski vikend!

Još jedan vinski vikend!

30 Jun 2023
  • Сподели:

Upravo je počeo još jedan vinski vikend! U Vršcu se danas i sutra održava VinoFest. Pored toga što će na svojim štandovima vina izlagati preko 70 vinarija iz Srbije, u okviru festivala organizovano je ocenjivanje vina, kao i predavanja na zanimljive vinske teme.

 

U Beogradu će se večeras održati manfestacija Beogradski Noćni Market, gradski događaj koji se svakog poslednjeg petka u mesecu održava na nekoj od beogradskih pijaca. Ovaj petak BNM će se održati na Kalenić pijaci, a kao i uvek biće prisutan i određeni broj vinara, što manifestaciju svrstava i u vinske događaje. Vinski značaj događaja pojačaće činjenica da je jedan od redovnih učesnika Marketa i Mali podrum Gajić, koji je upravo u Srbiju doneo zlatnu medalju iz Slovačke, koju je zaslužio Crveni vitez, Gajićevo vino od naše autohtone sorte prokupac.

 

Lepo vreme Beograđanima je donelo i serijal Wine Jam-ova. U Legatu Petra Lubarde Wine Jam nastavlja tematske žurke – naziv Tamjanika Wine Party nam jasno stavlja do znanja koje će vino biti u glavnoj ulozi. Iz dosadašnjeg iskustva sa sigurnošću znamo da nas čeka dobar provod!

 

Da Beograd ne oskudeva u vinskim dešavanjima potvrđuje i peti po redu Good Food & Wine Festival na Savskoj promenadi. Organizatori najavljuju više od 100 izlagača hrane i vina, tako da je hedonistima zagarantovan užitak. Uz vino, rakije, suvomesnate i mlečne delikatese, džemove, slatkiše, sokove... posetioce će dočekati i zabavan kulturno-umetnički program. I Savsku promenadu će, kao i Dedinje, obeležiti naša Kraljica belih sorti, jer je zakazana i radionica sa temom – Tamjanika.

 

Piše: Ljuban Očigrija

 

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code