Vina
Vinske Žurke

Vinske Žurke

10 Jul 2023
  • Сподели:

Kako se popularnost vinskih manifestacija širi po celoj Srbiji, sve je više vinskih festivala, salona, sajmova, pa se samim tim javlja potreba kod organizatora da osmisle nešto originalnije što će ih razlikovati od drugih vinskih događanja. Beogradski Wine Jam-ovi su se već iskristalisali kao urbane vinske žurke, na kojima se može očekivati dobar provod, uz dobro vino i muziku.

 

Čačanski West Wine Fest već u svom četvrtom izdanju pokazao je da nije samo klasičan vinski festival, nego društveni događaj oko koga se okupi ceo grad. Zato je ove godine produžen da traje dva dana, kako bi što veći broj Čačana imao priliku da uživa. I, sve je bilo pripremljeno tako da posetioci dobiju maksimalni ugođaj.

 

Naravno, vino je bilo u glavnoj ulozi, i najviše štandova poređanih duž šetališta na gradskoj plaži bilo je posvećeno vinarijama. Ipak, pošto je Čačak poznat rakijski kraj, jedan deo staze bio je rezervisan za destilerije koje su izložile svoje rakije. Teško je zamisliti vinsku manifestaciju bez ukusnih zalogaja, tako da su jedan broj štandova zaposeli proizvođači najrazličitijih delikatesa. Ono što smo videli prvi put, to je štand sa tompusima i cigarilosima – na štandu i oko štanda je bilo dovoljno dobrih poznavalaca urolanih suvih listova duvana, tako da je svaki znatiželjnik mogao da dobije željenu informaciju, ili da odmah dobije i prvu lekciju iz vrhunskog hedonizma – uparivanja tompusa sa odležalom rakijom.

 

Organizatori su posebnu pažnju posvetili muzici – veče je počinjalo sa akustičnim izvođačima klasike i džeza, menjao se tako da bude za svačiji ukus po nešto, a u kasnijim satima „dirigentsku palicu“ su preuzimali di džej virtuozi, koji su zabavljali mlađu publiku. Posetilaca je bilo svih generacija, od tinejdžera do penzionera. Mogle su se videti cele porodice sa malom decom, sa decom u kolicima, sa kućnim ljubimcima... i svi su sa velikim interesovanjem šetali, degustirali, komentarisali, uživali. Za sve koji su propustili, preporuka da u kalendar vinskih dešavanja ucrtaju West Wine Fest u Čačku za sledeću godinu.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code