Vina
Vrnjački festival vina

Vrnjački festival vina

10 Avgust 2023
  • Сподели:

U petak i subotu, 11. i 12. avgusta, od 18 do 24h, u Vrnjačkoj Banji, u parku kod Muzičkog paviljona, održaće se Vrnjački festival vina. Za festival se prijavio veliki broj izlagača, tako da organizatori najavljuju preko 400 vinskih etiketa, ali pored vinara izlagaće i destilerije i prehrambeni proizvođači, naročito delikatesa, pa možemo očekivati dvodnevnu eksploziju najrazličitijih mirisa i ukusa.

 

Ipak, Vrnjački festival vina će imati i svoj edukativni karakter kroz radionice koje su organizovane. Prva radionica održaće se dan pred početak festivala, 10. avgusta, u restoranu Kompozicija, od 19 do 21h, pod nazivom „Smoke and Bubbles“, na kojoj će nam naš veliki stručnjak Zdravko Brkić prikazati kako se uživa u cigarama, i kako se one mogu ukomponovati sa penušavim vinima.

 

Tokom samog festivala održaće se još dve radionice. Prvog dana festivala, od 13 do 15h, u Pegaz Holiday Resortu, predsednik Udruženja somelijera Srbije (SERSA) Dejan Živkoski održaće radionicu na temu Rajnskog rizlinga. Drugog dana festivala, takođe od 13 do 15h, i takođe u Pegaz Holiday Resortu, Perica Radović, alias Pepe Merlo, održaće radionicu o izuzetnim vinima Chateau de Gourdon iz srca Francuske.

 

Očekuje se prijatno vreme, tako da će biti prilike da se hedonisti iz cele Srbije prepuste uživanjima u Vrnjačkoj Banji.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code