Vina
Naši vinski parkovi

Naši vinski parkovi

15 Avgust 2023
  • Сподели:

Festival vina održan u Vrnjačkoj Banji pokazao je popularnost koju sve više stiču vinske manifestacije koje se održavaju u parkovima. Vrnjački festival vina, tako se pridružio Wine Gardenu u Botaničkoj bašti, Vinskom parku u Sremskoj Mitrovici, Sajmu vina i gastronomije na Niškoj tvrđavi...

 

Štandovi izlagača poređani duž staza za šetanje, u hladovini drveća, prostranost koja omogućava veliki broj izlagača i posetilaca, dovoljna izdvojenost od stambenih celina, koja omogućava živu muziku, što doprinosi boljoj atmosferi i zabavi. Ljudi šetaju, sami ili porodično, sa decom i/ili kućnim ljubimcima, međusobno se pozdravljaju, zastajkuju da popričaju... sve to podseća na ambijent nekog korza, šetališta... iz prošlog veka.

 

Za one kojima bi moglo ponestati tema za razgovor tu su štandovi sa vinima, rakijama, sirevima, suvomesnatim proizvodima, kolačima... dovoljno je zastati, nešto od toga probati, prokomentarisati, i već je zapodenuta priča. Oni slobodniji, vrlo često i zaplešu uz muziku, naročito ako umeju, a pred kraj se, uz neku pesmu i zapeva.

 

Naravno, sličnu draž imaju i druga vinska dešavanja na otvorenom, poput festivala vina na šetalištu u Lazarevcu, ili Čačku, na trgu u Novom Sadu... ali, park daje još jedan dodatni ugođaj – utisak boravka u prirodi.

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code