Vina
Bomba ili pompa? I, šta ćemo sad?!

Bomba ili pompa? I, šta ćemo sad?!

16 Maj 2022
  • Сподели:

Ako se neko zabrinuo pročitavši naslov, odmah da se izvinim, nije kod nas ta eksplozivna naprava. Bar nam još nisu javili. Ovde uvek može stati više boca nego ljudi, a da jedni drugima ne smetaju, nego da u ljubavi oslobađaju mesta za neko(g) novo(g) vino (čoveka).

Šalu na stranu, pored toliko zanimljivih nebeskih aspekata ovih dana i ovozemaljskih uživanja, stvarnost nam ubrzano nameće neke nove teme za razmišljanje, debate, pisanje...

Beograd, maj 2022. Nalik na mart od pre dve godine ili onaj 1999. (koji pamte ovi u najboljim godinama). U ponovnom podizanju kolektivne paranoje (izgleda statističari nisu zadovoljni njenim stepenom poslednjih dana), naša mala ekipa ne stiže ni da se osvrne na Evroviziju, a već dobi potrebu da ponovi ono čuveno: I, ŠTA ĆEMO SAD?!

 

Poput Konstrakte, konstruktivno bismo da vas podsetimo da je život samo jedan dar koji reprizu nema. Možda ne možemo da menjamo okolnosti, ali sebe i svoje reakcije možemo. Svaki novi dan je specijalna prilika, te svu onu garderobu, nakit, pića i slično što čuvate, iskoristite baš sad. Sutra nikome od nas nije zagarantovano, a svako novo sutra koje dođe, takođe je specijalna prilika, da se radujete, probate nešto što nikad niste i živite punim plućima.

 

Ako vas je već zabrinula današnja situacija, pronađite neku mirnu oazu daleko od škola, mostova, tržnih centara gde možete da sednete, popijete svoje omiljeno piće ili probate ono neko koje već dugo merkate, pozovite nekoga koga volite i provedite vreme sa njim. Bar dok ne prođe pompa. A ako je bomba, valjda će iza nas ostati neko da odgovori na ono, sad već čuveno: I, šta ćemo sad?

 

P.S. Otvoriti bocu i reći glasno: „Živeli!”

 

Napisala: Sandra Zlatanović

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code