Vina
Stiže i on!

Stiže i on!

10 Septembar 2022
  • Сподели:

Retrogradni Merkur!

 

To je i onima, koji se za astrologiju ne interesuju, poznat pojam i glavni krivac za sve one dane kad sve ide nizbrdo... Aparati se kvare, automobili staju, poslovni dogovori odlažu... Kriv je Merkur i to onaj retro.

 

Autor ovih redova lično voli retro stvari, a i vrednosti, ali se Merkura kloni kad god može. Taj vladar Device i Blizanaca donosi nejasnoće u komunikaciji, probleme u administraciji, zamagljene slike, kvarove tehničkih uređaja, krađe, prevare, zablude... Savet za te dane (10.9.-02.10.2022) je oprez i povlačenje u sebe, rešavanje starih stvari, vraćanje unazad... Manje mozga, više intuicije... Kažu biće prekida raznih, rezova, preokreta. Po onoj staroj srpskoj: gde je tanko, tu se kida, možda je i sve dobro po nas.

 

Dokaz da svako zlo ima svoje dobro, jeste i činjenica da se ovaj retrogradni Merkur poklapa sa punim mesecom u Ribama, koji teži ka otkrivanju vlastite svrhe, manje razuma, a više duše, pa kad se ukrste X i Y, tj. Merkur i Mesec možda i sve dođe na pozitivnu nulu.

 

Pored Merkura, u ovom periodu retrogradni su i Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. U prevodu, žurka na nebu, a i u svakom od nas. Ipak, poštujući astrologiju, verujemo da u svim aspektima i zbrci zbivanja od smrti Elizabete II na Svetski dan pismenosti, preko prajda i litija, prasića i pinkića, dok je nama naših pića, ima nade za spas bića, a time i čovečanstva.

 

Ne dajte se, drugari! Oprez i uzdravlje! (Da se živi može i na aparatima, a njih Merkur kvari...)

 

Napisala: Sandra Zlatanović

 

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code