Vina
Festival srpskih vina

Festival srpskih vina

27 Septembar 2022
  • Сподели:

Na samom kraju ovog meseca, u petak 30.9.2022.sve ljubitelje vina u Srbiji, ali i one kojima je proizvodnja vina strast, hobi ili zabava, očekuje 14. po redu Festival srpskih vina u Lazarevcu, u Karađorđevoj ulici (pešačka zona) od 16 do 21 h.

 

Ovaj festival okupiće 61 vinariju iz različitih krajeva Srbije: Župe, Negotina, Vojvodine, Aranđelovca, Vranja, Niša... Pored već afirmisanih vinarija čija ste vina već probali, velika je verovatnoća da ćete otkriti i neku vama potpuno nepoznatu vinariju i doživeti novo iskustvo.

 

Degustaciju vina pratiće i obrazovni sadržaji, predavanja, radionice, pa oni koji žele nešto da nauče, imaće priliku i za to. Svakako, ideja je da se srpska vina predstave široj publici i da se ukaže na značaj i ulogu vinske kulture kod nas, ali i istakne potencijal koji Srbija ima u proizvodnji kvalitetnih (pa i vrhunskih) vina.

 

Organizatori (GO Lazarevac i vinarije iz Lazarevca) rešeni su da se festival održi po svaku cenu, pa u slučaju lošeg vremena, događanja se sele u SRC Kolubara.

 

Napisala: Sandra Zlatanović

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code