Vina
Imamo strašnog Pevca!

Imamo strašnog Pevca!

27 Januar 2023
  • Сподели:

Kada vidimo znak pevca, asocijacija nam mogu biti galski petlovi – Francuzi. Ako smo ljubitelji vina, i vidimo znak crnog pevca, onda će nam prva pomisao biti Chianti vino. Ali, ako volimo i vino i rakiju, onda ćemo u tom znaku prepoznati Podrum Pevac iz Šumadije. Drugačiji je od ostalih, jer mu je kresta u obliku šajkače!

 

Podrum Pevac nalazi se u selu Cvetojevac, nadomak Kragujevca, i kao što samo ime sela kaže – sve što procveta, završi u odličnim rakijama Podruma Pevac! Da li će procvetati dunja, kruška, višnja, kajsija, ili jabuka... a, tek šljiva, sve će se to obrati, pustiti da fermentiše, i prepeći u slasnu rakiju! Oni koji veruju da je zdravo jesti zlato, mogu svoj životni vek da produže barikiranom dunjom sa 23-karatnim zlatnim listićima!

 

Zatim su u Podrumu Pevac posadili vinograde, i počeli da prave dobra vina! Pravi Izazov predstavlja njihova tamjanika, jer je na nivou najboljih župskih vina od ove naše sorte! Zanosni bordoški Zagrljaj osvaja ne samo nepca naših vinoljubaca, već i medalje na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima. A, pošto stara izreka kaže da „bez Kralja ne valja“, tu je i Prokupac – naš vinski Kralj, izrazite punoće i trajnosti, odležao u domaćim baricima.

 

Da bi uspostavili hedonističko trojstvo, u Podrumu Pevac su priču završili onako kako se svaka priča završava, sa: Čiča Miča, i gotova priča! Počeli su da kuvaju zanatska piva baš sa tim nazivom – Čiča Miča, pa sad, kome je po volji pejl ejl a kome lager. Ako vam je Gušt (od šardonea) da sve doživite uživo, otidite na lice mesta, po mogućstvu – smesta!

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code