Vina
Wine fest Novi Sad

Wine fest Novi Sad

24 Februar 2023
  • Сподели:

Sutra, 25. februara, u novosadskom hotelu Sheraton održaće se drugi „Wine fest Novi Sad“ od 14 do 20h. Kao što već logo festivala nagoveštava, organizator će okupiti „40 najboljih vinarija Srbije“. Pored naših vinarija, biće tu i nekoliko naših destilerija, kao i proizvođača raznih delikatesa, ali biće i nekoliko vinarija iz regiona, Francuske, Italije, Španije. Sve u svemu, na više od 60 štandova imaćemo priliku da isprobamo preko 450 vinskih etiketa.

 

Wine fest je namenjen svim ljubiteljima vina, a ne samo profesionalcima, koji će na ovoj vinskoj manifestaciji moći da probaju stare i nove berbe svojih omiljenih vinara, ali i neka raritetna vina, i vina koja će na festivalu doživeti svoju premijeru na našem tržištu. Biće zastupljene vinarije iz svih krajeva Srbije, među kojima će najbrojniji biti Župljani, Fruškogorci i Šumadinci.

 

Novi Sad je prošle godine nosio titulu Evropske prestonice kulture, a u subotu će poneti titulu Srpske prestonice vina! Od marta prošle godine širom Srbije imali smo brojne vinske događaje, a sada, nakon kratkog zatišja, Wine fest u Novom Sadu započinje novu sezonu ovogodišnjih naših vinskih manifestacija u kojima ćemo imati priliku da uživamo.

 

Ulaznice će biti 1.500 dinara, a organizator manifestacije Zlatko Živanić poručuje: „Vinska branša u Srbiji izuzetno napreduje, sve vinarije stavljaju akcenat na vinski turizam, tako da je ovo odlična prilika za Novosađane da upoznaju turističke ponude, i možda za predstojeće proleće i leto odluče da provedu vikend u prirodi u blizini neke vinarije.“

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code