Vina
Zlatna Vina Srbije

Zlatna Vina Srbije

2 Mart 2023
  • Сподели:

Sezona ovogodišnjih međunarodnih vinskih takmičenja je počela – upravo nam stižu dobre vesti iz Nemačke sa Mundus Vinija! Već znamo da je vinarija Doja osvojila tri zlata za svoja tri brega: Breg Prokupac, Breg Merlot i Breg Cabernet Sauvignon. Zlato je osvojio i Podrum Pevac za svoj Gušt, barikirani šardone, a posebno raduje i zlato za Veliku Moravu iz vinarije Chateau Prince, jer je njime nagrađena naša sorta morava.

 

I, dok čekamo koja će još naša vinarija da prijavi svoj uspeh na ovom značajnom međunarodnom takmičenju pripremamo se za sledeći događaj. U subotu, 4. marta, od 15 do 21h očekuje nas u zemunskom Madlenijanumu poseban događaj: Salon Zlatna Vina Srbije. Organizatori su došli na izuzetnu ideju, koja će, nadamo se, prerasti u tradiciju: da naprave vinski salon  u čast svih naših vina koja su u prethodnoj godini osvojila zlato na nekom od prestižnih međunarodnih takmičenja.

 

Ovoj vinskoj manifestaciji daje na značaju činjenica da jedan od organizatora, Mirko Rnjak, je i sam vinski sudija na značajnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su Emozioni dal Mondo u Bergamu – takmičenje spacijalizovano za vina od merloa i kaberne sovinjona; Muvina u Prešovu, u Slovačkoj...

 

Biće ovo lepa prilika za sve vinoljupce da degustiraju zlatna vina iz Srbije, a posebno će biti zanimljivo što će putem aplikacije koju će dobiti, i sami biti u mogućnosti da daju svoju ocenu za preko 80 zlatnih vina iz četrdesetak vinarija, i tako odaberu najbolje među najboljima. Neka ovo bude Salon Zlatna Vina Srbije broj Jedan, u začetku dugog niza vinskih manifestacija koje će, iz godine u godinu, proslavljati najveće svetske uspehe naših vinarija!

 

Piše: Ljuban Očigrija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code