Vina

Stojanović Peharnik 0,75

1.200,00 RSD
  • Kataloški broj:1641

PEHARNIK je bila dvorska titula u srednjevekovnoj Srbiji za osobu koja je se brinula o vinu i koja ga je služila. Danas se u svetu ta profesija zove somelie (sommelier). Najpoznatiji peharnih u svoje vreme je bio Pribac Hrebljanović, otac Kneza Lazara, koji je bio peharnik na dvoru Cara Dušana…

Vino PEHARNIK STOJANOVIĆ je dobijeno spajanjem (kupažom) tri sorte grožđa: vranac 70%, merlo 15%, kaberne sovinjon 15%.
Vranac, koji je dominantna sorta grožđa u peharniku, je stara, autohtona balkanska sorta grožđa. Posebno je čuven iz Crne Gore, Hercegovine i Makedonije. Voli toplu klimu sa puno sunčanih dana. Sa globalnim zagrevanjem zemlje, na Fruškoj gori se klima drastično promenila u poslednjih 20 godina. Naročito uz reku Dunav, gde je prisutna dodatna refleksija sunčevih zraka, i gde nikada nema izmrzavanja. Vranac u vinogradima Stojanović svake godine sakupi šećera za alkohol između 14 i 15%, što je nekada bilo nezamislivo!

Vino kompleksnih mirisa i ukusa, gde se prepliću voćne arome borovnice, kupine i crne ribizle sa finim mirisima čokolade i vanile, te začinskim mirisima crvenog zelenog bibera i karanfilića. Punog tela sa dugom završnicom…

OPIS +
Naziv proizvodjača
Stojanović
POŠALJITE POKLON +

U situaciji ste da vam je potreban elegantan poklon koji govori „sve jezike sveta“?

Zaviri u carstvo poklona + OURS dostava! 

Nudimo poklon kutije za svaku priliku i dostavljamo poklon na traženu adresu (teritorija Beograda)!

U zavisnosti od namene poklona, tu smo da vam preporučimo vino ili rakiju, da uparimo fantastične ukuse čokolada koje se slažu uz vina ili da jednostavnom sitnicom iz asortimana vinske opreme, kafe ili zdravih proizvoda damo onaj poseban pečat svakom poklonu. Naravno, sve to možemo dopuniti vašom ličnom porukom na ceduljici.

 Spakujmo poklon zajedno, a mi ćemo ga u vaše ime dostaviti! 

 

Važi samo za on-line plaćanje.

ISPORUKA +

B E O G R A D

Za iznose porudžbina manje od 5.000 RSD dovoz naplaćujemo 400 RSD., za porudžbine veće od 5.000 RSD besplatno.

Sve porudžbine za Beograd isporučujemo najkasnije u roku od 24 sata, od trenutka poručivanja. Ukoliko je potrebno kraće vreme isporuke molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona 062/244-471.

 

S R B I J A

Sve porudžbine u Srbiji (sem Beograda) isporučujemo preko kurirske službe DExpress i rok isporuke zavisi od kurirske službe, a najčešće je to u roku od 18 do 72 sata od trenutka poručivanja u zavisnosti da li je radni dan ili su petak ili subota.

Kupac pri preuzimanju pošiljke dobija fisklani račun sa svim stavkama (poručena roba + troškovi pakovanja i isporuke) i nema dodatnih troškova kurirske službe.


Koštanje pošiljke sa dovozom na adresu:

do     2kg 450 rsd
do     5kg 650 rsd
do   10kg 900 rsd
do   20kg 1200 rsd
do   30kg 1400 rsd
do   50kg 2000 rsd
do   70kg 2700 rsd
do 100kg 3500 rsd

 

Paketi su višestruko zaštićeni (vazdušne vrećice, karton...) pa su lomovi izuzetno retki, ali ipak svu robu šaljemo na vašu odgovornost ukoliko poručite, čime preuzimate odgovornost za slanje paketa.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code