Vina

Hopovo Podne Pinot Noir 0,75

  • Kataloški broj:20071

Pino, pino i znad svih pino, jer mislimo da je pino kralj svih vina. Da bi se dobio kvalitetan Pinot Noir potrebno je puno razmišljanja, izuzetne pažnje, majstorstva i nikako se ne sme zaboraviti da čitav proces započinje u samom vinogradu.
Ne zna se šta je komplikovanije, uzgojiti ovo senzitivno grožđe ili nepredvidivo ponašanje vina. I kod ove berbe se potvrđuje da je za dobar Pinot Noir pre svega potrebno imati adekvatnu strukturu zemljišta, pravi vinogradarski položaj, prave klonove, primeniti prave vinarske tehnike uz imperativan pigeage. Grožđe se uzgaja u središnjem delu našeg vinograda i ima ukupno 4139 sadnica/ha i čine ga tri različita klona (clon 115 zastupljen 14%) od kojih su dva superiorna (clon 777, 828 zastupljeni 86%), a prinos ne prelazi 1.2kg/cokotu, čak i manje.
Grožđe se bere što kasnije da bi se dobilo što više slobodnih glikozida (veza terpena i šećera). Obično kad ima preko 25 brix-a.
Berba se obavlja ručno, a posle muljanja vršimo hladnu maceraciju 7 dana, a sama alkoholna fermentacija traje sa posfermentativnom maceracijom ukupno mesec dana. Time smo dobili složenije ukuse, više voćnosti, ekstrakcije, stabilnosti boje i taninske strukture odlicne granulacije. Naš Pinot Noir odležava na finom talogu dve nedelje uz dodatak odgovarajućih enzima
Posle odležavanja, samo nekoliko meseci (da se na bi narušila delikatna mirisna struktura), u srednje paljenom hrastovom buretu, posle flaširanja i “školovanja” u boci nekoliko godina naš Pinot Noir je razvio prepoznatljivu svilenkastu strukturu, nesvakidašnju svežinu, a pre svega se razlikuje od ostalih pinoa po veoma intezivnoj tamno-rubin boji.

2.750,00 RSD
- +
OPIS +
Naziv proizvodjača
Hopovo
Sedište proizvodjača
Irig
Tehnolog proizvodnje
Dragan Zarić
Rejon
Sremski rejon
Mogućnost posete
Da, uz najavu
Lokalitet vinograda
Hopovo - Cigan
Godina zasada vinograda
2009
Prinos po čokotu
1 - 1,5 kg
Način berbe
Ručna
Godina berbe
2012
Sastav vina
Sortno
Sorta
Burgundac crni (Pinot noir)
Vrsta vina
Crveno vino
Tip vina
Suvo vino
Način proizvodnje
Maceracija, Fermentacija na kontrolisanim temperaturama
Odležavanje
Barrique
Period odležavanja
6 meseci
Sazrevanje
Boca
Organsko
Ne
Biodinamičko
Ne
Alkoholi
13,5%
Temperatura posluživanja
14C - 18C
Preporuka deknatiranja
Da, kratko dekantiranje
Ambalaža
0,75L
POŠALJITE POKLON +

U situaciji ste da vam je potreban elegantan poklon koji govori „sve jezike sveta“?

Zaviri u carstvo poklona + OURS dostava! 

Nudimo poklon kutije za svaku priliku i dostavljamo poklon na traženu adresu (teritorija Beograda)!

U zavisnosti od namene poklona, tu smo da vam preporučimo vino ili rakiju, da uparimo fantastične ukuse čokolada koje se slažu uz vina ili da jednostavnom sitnicom iz asortimana vinske opreme, kafe ili zdravih proizvoda damo onaj poseban pečat svakom poklonu. Naravno, sve to možemo dopuniti vašom ličnom porukom na ceduljici.

 Spakujmo poklon zajedno, a mi ćemo ga u vaše ime dostaviti! 

 

Važi samo za on-line plaćanje.

ISPORUKA +

B E O G R A D

Za iznose porudžbina manje od 5.000 RSD dovoz naplaćujemo 400 RSD., za porudžbine veće od 5.000 RSD besplatno.

Sve porudžbine za Beograd isporučujemo najkasnije u roku od 24 sata, od trenutka poručivanja. Ukoliko je potrebno kraće vreme isporuke molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona 062/244-471.

 

S R B I J A

Sve porudžbine u Srbiji (sem Beograda) isporučujemo preko kurirske službe DExpress i rok isporuke zavisi od kurirske službe, a najčešće je to u roku od 18 do 72 sata od trenutka poručivanja u zavisnosti da li je radni dan ili su petak ili subota.

Kupac pri preuzimanju pošiljke dobija fisklani račun sa svim stavkama (poručena roba + troškovi pakovanja i isporuke) i nema dodatnih troškova kurirske službe.


Koštanje pošiljke sa dovozom na adresu:

do     2kg 450 rsd
do     5kg 650 rsd
do   10kg 900 rsd
do   20kg 1200 rsd
do   30kg 1400 rsd
do   50kg 2000 rsd
do   70kg 2700 rsd
do 100kg 3500 rsd

 

Paketi su višestruko zaštićeni (vazdušne vrećice, karton...) pa su lomovi izuzetno retki, ali ipak svu robu šaljemo na vašu odgovornost ukoliko poručite, čime preuzimate odgovornost za slanje paketa.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code